Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού μετά από 24 επίσημους αγώνες
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 21:40
UPD:22:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ολυμπιακού με 67-59 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι «πράσινοι» υποχρέωσαν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στην πρώτη εφετινή ήττα μετά από 23 διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός-Άρης συνθέτουν το ζευγάρι του εφετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πάλι στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης και το 2005, με τους «πράσινους» να παίρνουν το τρόπαιο. 

Οι «πράσινοι» σταμάτησαν το μεγάλο σερί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, διότι έπαιξαν  σπουδαία άμυνα. Επιθετικά και οι δύο ομάδες ήταν σε κακή μέρα, ιδιαίτερα οι πρωταθλητές Ευρώπης, ωστόσο, στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, τα επιθετικά ριμπάουντ του Λάσμε έδωσαν τη μεγάλη νίκη στο «τριφύλλι». Από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, κορυφαίοι ήταν οι Μπράμος (12 πόντους) και Ματσιούλις, που στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του από τραυματισμό τελείωσε το ντέρμπι με 11 πόντους. Καταλυτική για τους γηπεδούχους ήταν και η παρουσία του αρχηγού τους, Δημήτρη Διαμαντίδη στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο άσσος του Παναθηναϊκού πέτυχε 10 πόντους.

Από τον τραγικό στην επίθεση, Ολυμπιακό, ο μοναδικός που διασώθηκε ήταν ο Κώστας Σλούκας, που πέτυχε 13 πόντους, ενώ ο Περπέρογλου με καθοριστικά καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό μέχρι το 32 (8 πόντους). Ο Βασίλης Σπανούλης σε ένα από τα χειρότερα βράδια του στην επίθεση τελείωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών, καθώς λίγο πριν την έναρξη μία κροτίδα έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς, έδωσε εντολή στους «ερυθρόλευκους» να μεταβούν στα αποδυτήρια. Έπειτα από συστάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον κόσμο οι φιλοξενούμενοι και το διαιτητικό τρίο επέστρεψαν στο παρκέ και το ματς ξεκίνησε και τελείωσε χωρίς παρατράγουδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις