Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που από το μεσημέρι και μετά τοπικά θα είναι ισχυρές, πρώτα στην Πελοπόννησο και βαθμιαία μέχρι αργά το βράδυ στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα επεκταθούν στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά στο Νότιο Ιόνιο και αργότερα στην Ηπειρο, θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και γρήγορα στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, όπου αρχικά στην Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά, θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που στην Κρήτη και τις Δυτικές Κυκλάδες, τοπικά, θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με βροχές, κυρίως από το απόγευμα, ενώ στα Δωδεκάνησα, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά στα βόρεια και την Ανατολική Ελλάδα θα είναι ισχυρές, προβλέπει για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Από αργά όμως το βράδυ, στα δυτικά, προβλέπονται και πάλι βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι. Στην υπόλοιπη χώρα, νότιοι νοτιανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη, τοπικά, πολύ ισχυροί με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο Ιόνιο, από τις βραδυνές ώρες. Η θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή