Εξαρθρώθηκε συμμορία επικίνδυνων πακιστανών κακοποιών

Είχε απαγάγει 27χρονο στα Καλύβια τον Ιούλιο
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 13:49
UPD:13:59
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα από τα μέλη της ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

A- A A+

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης επικίνδυνων κακοποιών με μέλη πακιστανούς υπηκόους προχώρησε η Αστυνομία. Μεταξύ άλλων, η συμμορία ενέχεται σε απαγωγή 27χρονου ημεδαπού τον περασμένο Ιούλιο στα Καλύβια Αττικής.

Η οργάνωση, με συνολικά 10 μέλη, εμπλέκεται επίσης σε πυροβολισμούς, τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέγαρα Αττικής, κατά αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν κάποιοι από τους δράστες, καθώς επίσης σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής, η μία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα από τα μέλη της ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε έρευνες σε διάφορα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγητικό όπλο, φυσίγγια, μαχαίρι και μπαλτάς.

Ως προς την απαγωγή, οι δράστες είχαν εισβάλει στις 5 Ιουλίου σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του 27χρονου, και αφού αφαίρεσαν χρήματα, τον απήγαγαν. 

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή δεκαπέντε λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» (3.000.000) ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των (20.050) ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής.

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή