Εμιράτα: Ένας χρόνος φυλακή σε Αμερικανό για βίντεο - παρωδία

Το είχε δημοσιεύσει το 2012 στο Διαδίκτυο
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 13:40
UPD:13:48
CNN
A- A A+

Ο Σεζάν Κασίμ, Αμερικανός ο οποίος κρατείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της αραβικής χώρας, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 10,000 Ντιρχάμ των ΗΑΕ (2,700 δολάρια ΗΠΑ) για βίντεο – παρωδία το οποίο είχε δημιουργήσει, όπως μεταδίδει το δίκτυο CNN.

Ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος διαμένει στα Εμιράτα, βρίσκεται στη φυλακή από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την οικογένειά του, για την διαδικτυακή δημοσίευση ενός αστείου βίντεο.

Η διάρκεια του βίντεο είναι 19 λεπτά και σατιρίζει ομάδα εφήβων από το Ντουμπάι, επηρεασμένων από την κουλτούρα του hip hop.

Το περιεχόμενο είναι άκρως ειρωνικό για τους εφήβους (αναφέρεται σε μια ομάδα της δεκαετίας του ’90) οι οποίοι διαμένουν στη συνοικία Σάτβα, όπου οι συγκεκριμένοι «γκάγκστερς» υποτίθεται πως εκπαιδεύονταν.

Η «εκπαίδευση», σύμφωνα με το σατυρικό βίντεο, ήταν μεταξύ άλλων η στόχευση με σανδάλι, η χρήση ρούχων ως χαρτομάντηλων και το πώς να παίρνει κανείς τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Ο καταδικασθείς είναι 29 ετών και διαμένει στο Ντουμπάι από το 2006. Η καταγωγή του είναι από την Μινεσότα.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, το δικαστήριο δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο το συγκεκριμένο βίντεο πλήττει την εθνική ασφάλεια της μοναρχίας του Κόλπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή