Ηγέτης ο Αμπέιντ στη νίκη του Παναθηναϊκού με Ξάνθη

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 21:17
UPD:21:26
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Με… πρώιμο «Άγιο Βασίλη» έναν Γαλλοαλγερινό, τον 21χρονο Μεχντί Αμπέιντ που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ξάνθης 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και έκλεισε νικηφόρα το 2013, πλησιάζοντας τον τρίτο Ατρόμητο στους δύο βαθμούς.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να επιβάλλουν το γνωστό παιχνίδι κυριαρχίας τους αλλά στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της Ξάνθης βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, καθώς στο 13ο λεπτό ο Βασιλακάκης γύρισε στον Τριάδη και αυτός με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 0-1.

Οι «πράσινοι» δεν άργησαν πάντως να φτάσουν στην ισοφάριση, καθώς στο 20΄ Μέντες, Ντίνας και Αμπέιντ συνδυάστηκαν πολύ καλά και ο νεαρός Αλγερινός ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, πλασάροντας τον Τσέμα.

Ο Αμπέιντ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει απόψε η αθηναϊκή ομάδα, καθώς βρισκόταν μέσα σε κάθε καλή ευκαιρία και επικίνδυνη φάση για το σύλλογό του, που είχε αρχίσει να παίζει την Ξάνθη στο μισό γήπεδο.

Αφού στο 36΄ και στη σέντρα του Νάνο η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 52΄ και σε εκτέλεση φάουλ πάλι ο Νάνο «έστρωσε» στον Αμπέιντ κι εκείνος με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Τσέμα, υπογράφοντας την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια ο αγώνας κύλησε χωρίς συγκινήσεις ως το 80ο λεπτό, οπότε πήρε φωτιά: στο σημείο εκείνο ο Κοτσόλης έκανε μεγάλο λάθος χάνοντας την μπάλα από τα χέρια του σε σουτ του Μάνταλου, αλλά εξιλεώθηκε αμέσως ύστερα σταματώντας σχεδόν εξ επαφής τον Σολάρι!

Στο 81΄ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά σε τρίτο γκολ, όταν αρχικά ο Κλωναρίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσέμα και στη συνέχεια ο Αμπέιντ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ στο 89΄ ο Ντίνας «σημάδεψε» το δοκάρι της ακριτικής ομάδας χάνοντας την ευκαιρία για το 3-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις