Έκκληση Ομπάμα προς τους ηγέτες του Ν. Σουδάν για την ασφάλεια των Αμερικανών

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 00:16
UPD:15:10
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ηγέτες του Ν. Σουδάν να συμβάλουν για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών και στρατιωτικών που βρίσκονται στη χώρα, μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αμερικανών στρατιωτικών στην Μπορ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στη Χαβάη, υπογράμμισε ότι οι ηγέτες του Νοτίου Σουδάν έχουν ευθύνη να υποστηρίξουν τις προσπάθειές όσον αφορά στην ασφάλεια του (στρατιωτικού) προσωπικού και των αμερικανών πολιτών στην Τζούμπα και στην Μπορ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν όταν τα τρία αεροσκάφη, με τα οποία θα πραγματοποιούσαν επιχείρηση απομάκρυνσης αμερικανών από το Νότιο Σουδάν, δέχθηκαν πυρά. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι στην Κένυα και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που γίνει απόπειρα ανάληψης της εξουσίας δια της βίας στο Νότιο Σουδάν, η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το νέο αυτό κράτος που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 θα σταματήσει. Παράλληλα η Αφρικανική Ένωση ζήτησε να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στο Νότιο Σουδάν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή