Τσεχία: Ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 23:40
UPD:22/12/2013 07:25
EPA/FILIP SINGER

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι νικητές των εκλογών του Οκτωβρίου, θα αναλάβουν οκτώ θέσεις στη νέα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρωθυπουργού για τον ηγέτη τους, Μπόχουσλαβ Σομπότκα (στη φωτογραφία).

A- A A+

Συμφωνία για τα υπουργεία που θα αναλάβει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Τσεχίας επετεύχθη το Σάββατο, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για παρουσίαση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στον πρόεδρο της χώρας από τον προοριζόμενο ως πρωθυπουργό, Μπ. Σομπότκα, ως το τέλος του έτους.  

Το αίτημα του μικρότερου κόμματος του αναδυόμενου κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού να αναλάβει τα υπουργεία Γεωργίας, Πολιτισμού και ένα υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου ικανοποιήθηκε, όπως επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του κόμματος.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι νικητές των εκλογών του Οκτωβρίου, θα αναλάβουν οκτώ θέσεις στη νέα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρωθυπουργού για τον ηγέτη τους, Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

Το τρίτο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κεντρώο κίνημα ANO, θα αναλάβει επτά υπουργεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού των Οικονομικών.

Ο Σομπότκα θα πρέπει να παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας Μίλος Ζέμαν --κάτι που ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να κάνει πριν το τέλος του έτους.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή