Διευρυμένη σύσκεψη με την Task Force για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 16:49
UPD:16:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Το κλιμάκιο της Task Force ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την ΕΚΧΑ ΑΕ, στην κατεύθυνση της διερεύνησης εναλλακτικών δυνατοτήτων καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου.

A- A A+

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των φορέων που εμπλέκονται στο έργο του Εθνικού Κτηματολογίου και την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον τομέα του Κτηματολογίου της Task Force, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συναντίληψης όλων των εμπλεκομένων και τη δημιουργία ενός νέου οράματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2020.

Το κλιμάκιο της Task Force ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την ΕΚΧΑ ΑΕ, στην κατεύθυνση της διερεύνησης εναλλακτικών δυνατοτήτων καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου και ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις ενός κοινού προγράμματος οκτάμηνης συνεργασίας που ξεκινά με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γγ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου ΠΕΚΑ, Σ. Αλεξιάδης, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρης, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Τσαβδάρης, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και στελεχών της ΕΚΧΑ ΑΕ.

O κ. Αλεξιάδης, τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου που βασίζεται στους πυλώνες, αφ' ενός των γεωχωρικών πληροφοριών – χαρτογραφήσεων και αφ' ετέρου της κτηματογράφησης, ώστε το Κτηματολόγιο να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.    

Από πλευράς του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης, επεσήμανε ότι στόχος είναι η ενσωμάτωση των «καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, έτσι ώστε να καταρτίσουμε το καλύτερο Κτηματολόγιο, προσθέτοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις πιο σύγχρονες μεθόδους στην τεχνογνωσία της εταιρείας». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή