Υπ. Υγείας: Δεκτή η παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 12:36
UPD:13:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Μένη Μαλλιώρη.

A- A A+

Δεκτή έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μένης Μαλλιώρη.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή κατήγγειλε πριν από δύο ημέρες σοβαρές παρατυπίες στη διαχείριση κονδυλίων στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κενό ύψους 8,4 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ, από τα οποία 3,4 εκατ. αφορούν αδιάθετο ποσό που βρισκόταν στα ταμεία του και πλέον έχει εξαφανιστεί.

Κατήγγειλε ακόμη ότι η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ χορήγησε, με μη ενδεδειγμένο τρόπο, υποκατάστατα σε τοξικομανείς.

Από την πλευρά της η κ. Μαλλιώρη τόνισε ότι «οι πόρτες του ΟΚΑΝΑ είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε έλεγχο». Υποστήριξε επίσης ότι «δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες στον ΟΚΑΝΑ» και τόνισε ότι η ίδια έχει κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, από πλευράς υπουργείου Υγείας, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή είχε συνάντηση με τον Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τον ΟΚΑΝΑ, αλλά και για θέματα γενικότερης πολιτικής κατά της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Τέντες, υπεύθυνος εκ του αξιώματός του για επιτελικό χειρισμό αναλόγων υποθέσεων, υπέδειξε, εφόσον είναι ώριμη διοικητικά η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ, να απευθυνθεί η υφυπουργός στον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος και θα επιληφθεί  των σχετικών καταγγελιών.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή