Παπανδρέου: «Για την εξωτερική πολιτική απαιτείται στρατηγική, σταθερή πορεία, διαρκής κινητικότητα»

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2004 15:36
UPD:15:40
A- A A+

«Για την εξωτερική πολιτική απαιτείται στρατηγική, σταθερή πορεία, διαρκής κινητικότητα και σωστοί χειρισμοί», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Μολυβιάτης με ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις. Έχω προσωπικά -και ως ΠΑΣΟΚ- έχουμε ασκήσει όλο το προηγούμενο διάστημα την κριτική μας για τους χειρισμούς και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω και προσωπικά την στρατηγική τη δική μας, που ακολουθήσαμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στρατηγική που είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφώσει ένα κλίμα ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή, ένα κλίμα ασφάλειας, συνεργασίας, οικονομικής ανάπτυξης, μεταξύ των χωρών της περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αγωνία του και την ανησυχία του για τις αποφάσεις που έρχονται στη Σύνοδο Κορυφής: «Το Δεκέμβριο, στις 17 Δεκεμβρίου, θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια πολύ σημαντική απόφαση. Αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ή όχι. Και ακόμα περισσότερο αν πει το “ναι” η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από ποιους όρους θα γίνουν οι συζητήσεις».

Ο κ. Μολυβιάτης κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν προέβη σε δηλώσεις, ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε κλίμα συναίνεσης κατά τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου απάντησε «βεβαίως».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή