Ο απόηχος της πρότασης εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

«Πολύ κακό για το τίποτα» λένε στην κυβέρνηση
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 19:57
UPD:20:07
PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ, χωρίς εκπλήξεις, η ψηφοφορία στη Βουλή επί της  πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση που προσδοκά πολιτικά οφέλη από ένα υπαρκτό πρόβλημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ενώ θα έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει τη σύσταση της εξεταστικής, ψέγει την αντιπολίτευση κι ο Πρωθυπουργός που επέλεξε να μην έρθει στη Βουλή, προφανώς για να μην προκαλέσει περαιτέρω τη γκρίνια πολλών βουλευτών του για τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, συνθέτουν μια εικόνα «ανάγλυφο της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας».

Επί της ουσίας «πολύ κακό για το τίποτε», κατέληξε το εν λόγω στέλεχος.   

Στα επιμέρους, στην Κουμουνδούρου προσήλθαν στη σημερινή συζήτηση προσδοκώντας αφενός να μάθουν ποιες μπορεί να είναι οι αποκαλύψεις του κ. Βενιζέλου αφετέρου για να «στριμώξουν» όπως λένε τον Πρωθυπουργό.

Η μη προέλευση του κ. Σαμαρά, πάντα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση αφού όπως λένε ο Πρωθυπουργός «δεν είχε το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον Αντιπρόεδρο του».

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας και μάλιστα «τεράστιο» όπως είπε το οποίο έχει να κάνει με την «αντισυμβατική συμπεριφορά ενός ιδιώτη επενδυτή που τον δέχθηκαν τότε κάποιοι καλοπροαίρετα».

Επεσήμανε ωστόσο ότι  τότε «δεν υπήρχε άλλη λύση από το να ξεκινήσει νέα περίοδος για τα Ναυπηγεία».

Τέλος, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, σημειώνουν ότι θα περιμένουν με ενδιαφέρον την απάντηση στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλος του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος ήταν στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου υπεύθυνος του τομέα είναι ο Κώστας  Ήσυχος.

Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας το «ναι» της ανεξάρτητης, πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη γεγονός που κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή