ΚΚΕ: Όλο και πιο δύσκολη η ζωή των μεταναστών σε Ελλάδα – Ε.Ε.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 17:58
UPD:18:00
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Για υποκρισία κατηγορεί το ΚΚΕ την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης, λέγοντας πως η κατάσταση για τους μετανάστες μπορεί να περιγραφεί ως «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Το ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών, σχολιάζει: «Η Ε.Ε., που δήθεν συγκλονίστηκε με τους εκατοντάδες νεκρούς της Λαμπεντούζα, ετοιμάζεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα παρεμπόδισης και καταστολής των μεταναστών στα νοτιανατολικά θαλάσσια σύνορα», ενώ για την  ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι «δήθεν λυπάται μετά από κάθε τραγωδία στο Αιγαίο ή το Ιόνιο» και σημειώνει ότι παράλληλα θέτει ως προτεραιότητα την ακόμη μεγαλύτερη καταστολή σε βάρος των μεταναστών κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ε.Ε.

Επιπλέον επισημαίνει ότι  η κατάσταση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα χειροτερεύει και ότι ο νέος Κώδικας Μετανάστευσης που έχει κατατεθεί, ανακυκλώνει και δεν αντιμετωπίζει τα συσσωρευμένα προβλήματα των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

Τέλος το ΚΚΕ προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως, νομιμοποίηση με απλές και ανέξοδες διαδικασίες των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται ήδη στη χώρα μας, ανανέωση των αδειών παραμονής χωρίς προαπαιτούμενα, διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με απειθαρχία σε Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή