Ιράν - 5+1: Επανάληψη των συνομιλιών Πέμπτη και Παρασκευή

Μετά τη διακοπή τους την προηγούμενη εβδομάδα
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 16:29
UPD:16:33
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των ειδικών ενδέχεται να συνεχιστούν ως το Σάββατο ή την Κυριακή αν αυτό καταστεί αναγκαίο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο τον ιρανό επικεφαλής των διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις τεχνικές συνομιλίες με τις έξι μεγάλες δυνάμεις στη Γενεύη την Πέμπτη και Παρασκευή, σε ένα ζωτικής σημασίας βήμα για την εφαρμογή της προσωρινής συμφωνίας που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η συμφωνία προβλέπει αναστολή μέρους του προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των ειδικών ενδέχεται να συνεχιστούν ως το Σάββατο ή την Κυριακή αν αυτό καταστεί αναγκαίο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο τον ιρανό επικεφαλής των διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί.

Την προηγούμενη Πέμπτη οι ιρανοί διαπραγματευτές είχαν διακόψει τις τεχνικές συνομιλίες στη Βιέννη, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των ΗΠΑ να επεκτείνουν τη μαύρη λίστα με τις εταιρείες και τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις κυρώσεις προς την Τεχεράνη, επισημαίνοντας ότι η κίνηση παραβίαζε το πνεύμα της προσωρινής συμφωνίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι η επέκταση της μαύρης λίστας δεν παραβιάζει τη συμφωνία της 24ης Νοεμβρίου και επισημαίνουν ότι είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων το Ιράν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή