Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη, πιθανές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα δυτικά πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις, έως πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις, που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα δυτικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και βαθμιαία στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή