Νέα δίκη Μόρσι για «συνωμοσία με Χαμάς και Χεζμπολάχ»

Ανακοίνωση της αιγυπτιακής δικαιοσύνης
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 15:37
UPD:16:37
REUTERS/ASMAA WAGUIH

Ο κ. Μόρσι δικάζεται ήδη για υποκίνηση βιαιοτήτων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντιπάλων του έξω από το προεδρικό μέγαρο πριν από ένα χρόνο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την προσαγωγή του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και 35 ακόμη ισλαμιστών σε δίκη για συνωμοσία με ξένες οργανώσεις για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Αίγυπτο και αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών σε ξένο κράτος διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της αραβικής χώρας.

Σε δήλωσή του, ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα του κ. Μόρσι έχει προχωρήσει σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας στην Αίγυπτο και είχε έτοιμο «τρομοκρατικό πλάνο» σε συνεργασία με την παλαιστινιακή Χαμάς (η οποία προέρχεται από κοινή μήτρα με την Αδελφότητα) και τη λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ.

EURONEWS

Ο κ. Μόρσι δικάζεται ήδη για υποκίνηση βιαιοτήτων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αντιπάλων του έξω από το προεδρικό μέγαρο πριν από ένα χρόνο.

Ο ισλαμιστής πολιτικός ανατράπηκε από την προεδρία στις 3 Ιουλίου από τις ένοπλες δυνάμεις, μετά από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή