Ρωσία: Αμνηστία για ακτιβιστές Greenpeace και Pussy Riot;

Πιθανότατο το τέλος στις νομικές τους περιπέτειες
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 15:15
UPD:15:27
EPA/YANA LAPIKOVA / POOL

Το κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου «πέρασε» το σχετικό μέτρο, το οποίο είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την 20ή επέτειο του πρώτου μετασοβιετικού ρωσικού συντάγματος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το κοινοβούλιο της Ρωσίας ενέκρινε την Τετάρτη νομοθετική ρύθμιση για αμνηστία με την οποία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα αφεθούν ελεύθερες οι δύο κρατούμενες γυναίκες - μέλη τoυ πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, ενώ οι 30 κατηγορούμενοι ακτιβιστές της Greenpeace θα αποφύγουν πιθανότατα τη δίκη.

Το κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου «πέρασε» το σχετικό μέτρο, το οποίο είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την 20ή επέτειο του πρώτου μετασοβιετικού ρωσικού συντάγματος.

Η αμνηστία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή ακόμη και εντός της εβδομάδας, γεγονός που θα σήμαινε ότι οι Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιόκινα θα αφήνονταν άμεσα ελεύθερες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τροπολογία της τελευταίας στιγμής η οποία προστέθηκε στο νομοθέτημα σημαίνει, σύμφωνα με την Greenpeace, την πιθανότατη παύση κάθε δίωξης για τους 30 ακτιβιστές που αντιμετώπιζαν ποινές έως και επτά ετών για ακτιβιστική ενέργεια σε πλατφόρμα της Gazprom στην Αρκτική το Σεπτέμβριο.

Οι 26 εκ των 30 είναι αλλοδαποί και θα μπορούσαν, έτσι, να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή