Ο ΜακΝις αποχώρησε από την ενεργό δράση

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 20:17
UPD:20:21
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

Ο τρεις φορές νικητής του αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν και κάτοχος του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA World Endurance Championship), Άλαν ΜακΝις, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την αγωνιστική οδήγηση, λέγονας ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει, αφού πέτυχε όλους τους προσωπικούς στόχους του.

Ο Σκοτσέζος, ο οποίος στις 29 Δεκεμβρίου θα γίνει 44 ετών, δήλωσε ότι ακολουθεί το παράδειγμα του συμπατριώτη του και τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Σερ Τζάκι Στιούαρτ, ο οποίος αποχώρησε όντας στην κορυφή το 1973, αφού κατάκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

«Ως οδηγός αγώνων είναι σημαντικό να σταματήσω στη σωστή στιγμή, όταν είμαι ακόμη γρήγορος και ικανός να κάνω τη δουλειά, και αισθάνομαι ότι η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη, αφού νίκησα φέτος για τρίτη φορά στο Λε Μαν και κατέκτησα τον παγκόσμιο τίτλο» τονίζει σε δήλωσή του ο ΜακΝις, ο οποίος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εργοστασιακή ομάδα Audi Le Mans σε διάφορους ρόλους.

Επίσης, δήλωσε έτοιμος να παραδώσει τη "σκυτάλη" σε μια νεότερη γενιά οδηγών: «Έχω νικήσει στα πρωταθλήματα και τους αγώνες που ήθελα να νικήσω και, ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσω την αγωνιστική καριέρα μου στην Audi από το να αποχωρήσω ως παγκόσμιος πρωταθλητής. Υπάρχουν κάποιοι σπουδαίοι νέοι οδηγοί που έρχονται και χρειάζονται μία ευκαιρία, όπως κι εγώ».

Ο ΜακΝις, ο οποίος «έτρεξε» με την Τογιότα στη Φόρμουλα Ένα το 2002, χωρίς να βαθμολογηθεί, πήρε 19 νίκες με τις ομάδες της Audi, ενώ κατάκτησε τρεις τίτλους στο πρωτάθλημα "American Le Mans". Πρώτευσε στον αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν το 1998, το 2008 και φέτος, ενώ είχε και μερικά μεγάλα ατυχήματα στην πίστα του Σαρτ, συμπεριλαμβανομένου ενός εντυπωσιακού το 2011, κατά το οποίο καταστράφηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις