Δ. Στρατούλης: Αναλγησία η διαγραφή από τον ΟΑΕΔ λόγω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 17:38
UPD:17:40
EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, ώστε αυτή η απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να ακυρωθεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δ. Στρατούλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μνημείο ακραίας κυβερνητικής αναλγησίας, πολιτικά παράλογη, αλλά και παράνομη, χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, την απόφαση διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την «πρόσληψή» τους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο με θέμα «Οδηγός Εφαρμογής των διαδικασιών υποδείξεων, αντικαταστάσεων, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης, σε συνέχεια των αναρτήσεων των Οριστικών Πινάκων Κατάταξης Ανέργων, στο πλαίσιο των Δημοσίων Προσκλήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Επιβλέποντες Φορείς», άνεργοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για θέση εργασίας και δεν την αποδέχθηκαν διαγράφονται από τον ισχύοντα Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατούλης, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον νόμο που διέπει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, ώστε αυτή η απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ να ακυρωθεί, διαφορετικά αναλαμβάνει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για ένα ακόμα μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των ανέργων και των οικογενειών τους» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή