ΗΠΑ: Νέος επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ο Τσεχ Τζόνσον

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 06:10
UPD:09:26
EPA/JIM LO SCALZO

Ο κ. Τζόνσον, ο οποίος αποτέλεσε γενικός σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θα διαδεχτεί την Τζάνετ Ναπολιτάνο, που αποχώρησε τον Σεπτέμβριο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Tην επιλογή του Τσεχ Τζόνσον για τη θέση του επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ με 78 ψήφους υπέρ και 16 κατά.

Ο κ. Τζόνσον, ο οποίος αποτέλεσε γενικός σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θα διαδεχτεί την Τζάνετ Ναπολιτάνο, που αποχώρησε τον Σεπτέμβριο.

Η Γερουσία ενέκρινε επίσης την τοποθέτηση της Άνν Πάτερσον, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αίγυπτο, ως αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τη Μέση Ανατολή. Όπως και ο Τζόνσον, η υποψηφιότητα της Πάτερσον έλαβε 78 ψήφους υπέρ και 16 κατά.

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας η Γερουσία αναμένεται ακόμη να εγκρίνει την τοποθέτηση της Τζάνετ Γέλεν ως πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα η κ. Γέλεν εκτελούσε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή