Ρωσία: Δεν είναι πειστικές οι αποδείξεις για χρήση χημικών από τον Άσαντ

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 19:32
UPD:19:55
REUTERS/STRINGER

Η περιοχή Ζαμάλκα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, όπου ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Δευτέρα την Ουάσιγκτον ότι αγνόησε τις εκκλήσεις της Μόσχας για σοβαρή τεκμηρίωση της εμπλοκής της συριακής κυβέρνησης σε επιθέσεις με χημικά όπλα στον εξελισσόμενο επί περισσότερα από δυόμιση χρόνια εμφύλιο στη Συρία.

«Τα αιτήματά μας για επιπλέον στοιχεία τα οποία θα αποδείκνυαν εμπλοκή της κυβέρνησης της Δαμασκού σε επιθέσεις με χημικά όπλα αγνοήθηκαν από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν στους δημοσιογράφους, μετά από κλειστή συνεδρίαση στον οργανισμό για να μελετηθεί η έκθεση του επιθεωρητή των Ηνωμένων Εθνών για τα χημικά όπλα Άκε Σέλστρομ.

Ο κ. Τσούρκιν τόνισε ότι οι ισχυρισμοί για εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ σε επιθέσεις με χημικά όπλα, μεταξύ άλλων στις 21 Αυγούστου 2013 στη Δαμασκό με αέριο σαρίν, η οποία κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, «δεν είναι πειστικοί», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί την επίθεση της 21ης Αυγούστου ως «μέγιστη προβοκάτσια» με στόχο την ανατροπή του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή