Σ. Κεδίκογλου: Περιθωριακά κόμματα οι σύμμαχοι του κ. Τσίπρα στην Ε.Ε.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 17:15
UPD:17:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Ξεκάθαρες απαντήσεις» για τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Ένα 24ωρο πέρασε από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ‘‘στέφθηκε’’ υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν από περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης, αλλά ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις σε ορισμένα πολύ κρίσιμα ερωτήματα», παρατήρησε ο κ. Κεδίκογλου, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «αν αληθεύει ή όχι, ότι τον υποστηρίζουν δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που αναγνωρίζονται από τον ίδιο και τους περιθωριακούς ‘συμμάχους’ του, ως κόμματα της κατεχόμενης ‘Βορείου Κύπρου’».

Διερωτήθηκε επίσης εάν «αληθεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα αγωνιστεί -όπως εξουσιοδοτήθηκε- για την ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την κατάργηση της FRONTEX;» και αν «είναι αλήθεια ή όχι, ότι ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται με τους ‘πολιτικούς απογόνους’ του Τσαουσέσκου και άλλα αμιγώς κομμουνιστικά και σταλινικά κόμματα-απολιθώματα με ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας,  Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας».

«Αληθεύει ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την έξοδο της χώρας μας (και κάθε ευρωπαϊκού κράτους) από το ΝΑΤΟ; Ποιος τελικά θα είναι σύμμαχος της Ε.Ε. κατά τον κ. Τσίπρα, αν τελικά εναντιωθεί (όπως εξουσιοδοτήθηκε) και με τις ΗΠΑ; Μήπως η Βόρειος Κορέα, «χώρα πρότυπο» πολλών εκ των υποστηρικτών του;», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει: «Οι Έλληνες, κύριε Τσίπρα, περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι ‘κρυφές ατζέντες’».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή