Ευ. Βενιζέλος: Οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ θα αξιολογηθούν από την κοινωνία

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 17:13
UPD:17:17
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas / Μενέλαος Μυρ

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο μείζον ζήτημα της συσπείρωσης της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» υπογραμμίζει ο Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το θέμα της «συσπείρωσης της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα αξιολογηθούν από αυτήν, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Φ. Κουβέλη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του κόμματος.

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο μείζον ζήτημα της συσπείρωσης της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» υπογραμμίζει σχετικά κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θεωρεί «πάντα ανοικτό» τον διάλογο με τον κ.  Κουβέλη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και εξ ονόματος των δύο κομμάτων, επισημαίνοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μοιράζονται μαζί με τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου την «ιστορική ευθύνη της διαφύλαξης των θεσμών της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και της ασφαλούς και οριστικής έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός και γενικότερα ο θεσμικός ρόλος του προέδρου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφορά στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και ως εκ τούτου «υπερβαίνει τα στενά όρια της κομματικής πολιτικής». Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιος ότι ο κ. Κουβέλης θα ανταποκριθεί απόλυτα και σε αυτή τη διάσταση της θέσης του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή