Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σταδιακή θα είναι η βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά, ενώ βαθμιαία θα είναι η επικράτηση ισχυρών βόρειων ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και στα κεντρικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφελώδης καιρός με βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί ισχυροί, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικοόις ισχυρούς και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στρεφόμενοι αργότερα σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: ΑΠό 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα στραφούν αργότερα σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που θα στραφούν αργά το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολικλή Πελοπόννησος, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα νοτιοδυτικά το πρωΐ, θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί και πιθανώς στο Αιγαίο θυελλώδεις. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή