Μπαγκλαντές: Κηδεύτηκε ο απαγχονισθείς ισλαμιστής ηγέτης

Εννέα οι νεκροί των ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ ισλαμιστών και κοσμικών
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 18:43
UPD:18:48
REUTERS/ANDREW BIRAJ

Κόσμος ζητωκραυγάζει στο άκουσμα της είδησης του απαγχονισμού του Άμπντουλ Καντέρ Μολά. Ο εκτελεσθείς είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «ο Χασάπης του Μιρπούρ» για τη συμμετοχή του σε εκατοντάδες δολοφονίες οπαδών της ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές πριν από 42 χρόνια.

A- A A+

Ο ισλαμιστής ηγέτης Άμπντουλ Καντέρ Μολά, ο οποίος απαγχονίστηκε την Πέμπτη, κηδεύτηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής υπό την επίβλεψη των αρχών του Μπαγκλαντές στη γενέτειρά του, όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειας του ηγετικού στελέχους του Τζαμαάτ ε Ισλαμί (Ισλαμικού Κόμματος).

Ο Μολά είχε καταδικαστεί για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές από το Πακιστάν, το 1971.

Η σορός του Μολά, αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Ισλαμικού Κόμματος, μεταφέρθηκε οδικώς στην περιοχή Φαριντπούρ, περίπου 145 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της χώρας, μετά την εκτέλεσή του στην Ντάκα.

Ετάφη πλάι στον τάφο των γονέων του, όπως είχε ζητήσει, έπειτα από επιμνημόσυνη δέηση στην οποία έλαβαν μέρος κυρίως υποστηρικτές του Ισλαμικού Κόμματος, όπως δήλωσε ο μικρότερος αδελφός του, Μαϊνουντίν Μολά.

Στο μεταξύ τα επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών του Ισλαμικού Κόμματος, υποστηρικτών αντιπάλων κομμάτων και δυνάμεων της τάξης συνεχίστηκαν, ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό αριθμό των νεκρών Πέμπτης και Παρασκευής.

Ο εκτελεσθείς είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «ο Χασάπης του Μιρπούρ» για τη συμμετοχή του σε εκατοντάδες δολοφονίες οπαδών της ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές πριν από 42 χρόνια, ως επικεφαλής φιλοπακιστανικής πολιτοφυλακής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή