Διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανική πολιτική

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 14:15
UPD:14:52
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou
A- A A+

Η σύσταση Διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, η επιτροπή θα εξετάζει οριζόντια τα θέματα και θα επιδιώξει να εξειδικεύσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βιομηχανικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό είναι αναγκαίο λόγω της παρούσας χρονικής συγκυρίας, καθώς και της ανάγκης διάσωσης θέσεων εργασίας, αλλά και της δημιουργίας νέων. Όπως πρόσθεσε, η βιομηχανική πολιτική βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε.

«Η Συνάντηση Κορυφής του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Πολιτική. Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να δούμε το θέμα αυτό πάρα πολύ σοβαρά, διότι αφορά τελικώς το μέσο πολίτη, το μέσο εργαζόμενο» πρόσθεσε.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ότι  ο Πρωθυπουργός άκουσε το σήμα κινδύνου που εκπέμπει η ελληνική βιομηχανία εν ονόματι της παραγωγικής οικονομίας.

«Η Ευρώπη έχει βάλει μεγάλο στόχο της  μια νέα βιομηχανική επανάσταση. Δικός μας στόχος είναι η βιομηχανική επανεκκίνηση της χώρας. Για να βγούμε οριστικά από το τέλμα της κρίσης. Για να ξαναδούμε ανάπτυξη, δουλειές και προκοπή» δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δεν προέβη σε δηλώσεις σχετικά με θέματα βιομηχανικής πολιτικής - ωστόσο, ερωτηθείς για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, δήλωσε ότι συνεχίζονται σε καλό κλίμα. Σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών είπε ότι «τα κουβεντιάζουμε όλα τα θέματα. Η προτεραιότητα τώρα είναι  τα προαπαιτούμενα κυρίως».

Όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, είπε ότι «θα το δούμε την επόμενη βδομάδα αυτό».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή