Βοσνία - Ο Κ. Στεφανόπουλος για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ απο τις ΗΠΑ

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004 14:59
A- A A+

«Η εσπευσμένη κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αναγνώριση του ονόματος των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα δεν διευκολύνει την αναζήτηση της επιθυμητής λύσης», επανέλαβε σε δηλώσεις του στο Σεράγεβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη μεταπολεμική Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο κ. Στεφανόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον προεδρεύοντα της χώρας Σερβοβόσνιο Βόρισλαβ Πάραβατς, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας, να οδηγηθεί ο διάλογος -ο οποίος πράγματι καθυστερεί- σε ένα πέρας, το οποίο θα γίνει αποδεκτό και απο τις δύο πλευρές. Εμείς, έχουμε αυτή την εντύπωση ότι η εσπευσμένη κίνηση των ΗΠΑ για την αναγνώριση του ονόματος αυτού δεν διευκολύνει την αναζήτηση της επιθυμητής λύσης. Υπενθυμίζω δε ότι οι οικονομικές σχέσεις και οι επενδυτικές δραστηριότητες των Ελλήνων στη ΠΓΔΜ είναι πάρα πολύ αναπτυγμένες». «Είναι ένας τομέας», κατέληξε ο κ. Στεφανόπουλος, «ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και στα υπόλοιπα σημεία της συνεργασίας των δύο χωρών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή