Πούτιν: Όχι στη «στείρα ανοχή» της ομοφυλοφιλίας

Εγκώμιο στις συντηρητικές αξίες από τον πρόεδρο της Ρωσίας
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 15:06
UPD:15:09
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

«Αρνούμαστε την στείρα λεγόμενη «ανοχή» που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποστηρίζουν τη θέση μας, η οποία συνοψίζεται στην υπεράσπιση των παραδοσιακών αρχών που αποτελούν εδώ και χιλιετίες την ηθική και πνευματική βάση του πολιτισμού κάθε λαού», είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο.

A- A A+

Η Ρωσία υπερασπίζεται τις «παραδοσιακές αξίες», ιδίως την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας και είναι αντίθετη με την «στείρα ανοχή» που εφαρμόζουν πολλές χώρες, δήλωσε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Αρνούμαστε την στείρα λεγόμενη «ανοχή» που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποστηρίζουν τη θέση μας, η οποία συνοψίζεται στην υπεράσπιση των παραδοσιακών αρχών που αποτελούν εδώ και χιλιετίες την ηθική και πνευματική βάση του πολιτισμού κάθε λαού», είπε.

Ο κ. Πούτιν κατήγγειλε το γεγονός ότι «σε πολλές χώρες πραγματοποιείται μία αναθεώρηση των ηθικών κανόνων και απαιτείται από την κοινωνία, όσο περίεργο και αν φαίνεται, να βάλει στο ίδιο επίπεδο το καλό και το κακό».

Η Ρωσία έχει στον τομέα αυτόν «μία συντηρητική άποψη, αλλά ο συντηρητισμός έχει ως στόχο να εμποδίσει μία κίνηση προς τα πίσω και προς τα κάτω, στο χάος του ερέβους», είπε επικαλούμενος τον ορθόδοξο φιλόσοφο Νικολάι Μπερντιάεφ, που εξορίσθηκε από τη Ρωσία μετά την επανάσταση του 1917.

EURONEWS

Η χώρα έχει επικριθεί από τη Δύση για την επικύρωση από τον κ. Πούτιν νόμου που τιμωρεί την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» ενώπιον ανηλίκων, κειμένου που επικρίθηκε επίσης με δριμύτητα από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή