Κύπρος - Αναβάλλονται τα σχέδια των ΗΠΑ για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 10:28
A- A A+

Aναβάλλονται προς το παρόν τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, λόγω άρνησης της American Airlines να αρχίσει δρομολόγια σε συνεργασία με τις Τουρκικές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από παρέμβαση του Δημοκρατικού βουλευτή, Μπόμπ Μενέντες, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τους σχεδιασμούς για πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μέσω της Κωνσταντινούπολης, καθώς το διοικητικό συμβούλιο έκρινε πως δεν ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας.

Η πρώτη πτήση της American Airlines προς τα κατεχόμενα ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ηδη, η εταιρεία ενημέρωσε για την απόφασή της τις τουρκικές αερογραμμές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ενημερωθεί και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχολιάζοντας νωρίτερα τις πληροφορίες για απευθείας πτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, υπέδειξε ότι η χρησιμοποίηση παράνομων αεροδρομίων δεν είναι ο καλύτερος αποδεκτός τρόπος για την οικονομική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων και διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αρκετά νομικά, και άλλα, μέτρα για να εμποδίσει μια τέτοια παρανομία.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει την απόφαση την ώρα που πρέπει και αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή