ΗΠΑ και Βρετανία διακόπτουν την παροχή εξοπλισμού στη βόρεια Συρία

Λόγω κατάληψης εγκαταστάσεων από ισλαμιστές αντάρτες
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 19:46
UPD:20:11
REUTERS/HAMID KHATIB

Στη φωτογραφία αντάρτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάθεται σε ένα κατεστραμμένο κτήριο μέσα στο κέντρο πληροφοριών αεροπορίας του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι.

A- A A+

Μετά τις ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διακόπτει την αποστολή μη φονικών εφοδίων στην αντιπολίτευση στη βόρεια Συρία, με αφορμή την κατάληψη των εγκαταστάσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στην περιοχή από μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου.

«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για αποστολή εφοδίων εφόσον δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Άγκυρα.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα είχε ανακοινώσει το πρωί ότι αναστέλλεται η αποστολή εφοδίων στους αντάρτες επειδή οι άνδρες του Ισλαμικού Μετώπου έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τις βάσεις των μαχητών της αντιπολίτευσης στο πέρασμα Μπαμπ Αλ Χάουα της βορειοδυτικής Συρίας, στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Ο ΕΣΣ είναι ο στρατιωτικός βραχίονας της μετριοπαθούς και αναγνωρισμένης από τη Δύση Εθνικής Συμμαχίας της συριακής αντιπολίτευσης.

EURONEWS

Το Ισλαμικό Μέτωπο, το οποίο προήλθε από ενοποίηση ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων, αποσύρθηκε πρόσφατα από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΕΣΣ.

REUTERS

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έκλεισε το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Χούα με τη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή