Ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο – 0,5 ευρώ/έτος η επιβάρυνση στους λογαριασμούς

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 18:15
UPD:18:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη δημιουργία ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), όπου θα εντάσσονται οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που έχουν εγγραφεί έως την 1η Νοεμβρίου 2013 στις προνοιακές και κοινωνικές δομές των δήμων, των Περιφερειών και της Εκκλησίας, ώστε να υπάρξει ηλεκτροδότηση των κατοικιών τους, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο ΠΕΚΑ, η κατανομή του κόστους που θα προκύψει για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου ανέρχεται σε περίπου μισό ευρώ τον χρόνο για καθέναν από τους υπόλοιπους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Για την ταχύτερη υλοποίηση της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων ο υπουργός είχε συγκαλέσει το Σάββατο ευρεία σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε δέσμη μέτρων για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν επιτροπές σε κάθε Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και Κοινωνικές Δομές Δήμων και Περιφερειών, που θα επιλύουν όλα τα θέματα έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ.

Δήμοι και μητροπόλεις κλήθηκαν  να αποστείλουν άμεσα τις καταστάσεις με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις προνοιακές δομές και στους οποίους υπήρξε διακοπή στην παροχή ρεύματος της οικίας τους.

Τέλος, προωθείται η υπουργική απόφαση, με βάση την οποία παρέχεται με έκπτωση έως 70% ηλεκτρικό ρεύμα στις κοινωνικές δομές των δήμων, των περιφερειών, της Εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών, που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, ή λειτουργούν ως κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ή ιατρεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή