Αρχιπέλαγος Μαδέρας: Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από κύμα
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 17:22
UPD:20:07
EURONEWS
A- A A+

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας για τρεις αγνοούμενους, στη δεύτερη ημέρα σφοδρών βροχοπτώσεων στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος της Μαδέρας.

Υπάλληλος στο δημαρχείο της πόλης Ματσίκο 45 ετών, έχασε τη ζωή του όταν τον παρέσυρε κύμα την ώρα που προσπαθούσε να δέσει σκάφος στο λιμάνι της πόλης, στο ανατολικό τμήμα του νησιού Μαδέρα.

Από την Τρίτη το βράδυ οι λιμενικές αρχές έχουν καταμετρήσει 24 σκάφη που έχουν καταστραφεί από τα ισχυρά κύματα, ενώ έχουν ανακοινώσει ότι έχει υποστεί ζημιές και το λιμάνι της Φουντσάλ, πρωτεύουσας της Μαδέρας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση αναζήτησης από το πορτογαλικό λιμενικό δύο ψαράδων που έπλεαν στα ανοικτά του Αλγκάρβε της ηπειρωτικής Πορτογαλίας.

Ισπανοί διασώστες αναζητούν επίσης ρώσο τουρίστα ο οποίος αγνοείται από παραλία στο νησί Μεγάλη Κανάρια.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων την Τρίτη ακυρώθηκαν περίπου 20 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φουντσάλ, γεγονός που επηρέασε σχεδόν 3.000 επιβάτες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Πορτογαλίας είχε θέσει τη Μαδέρα από την Τρίτη σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που αναμενόταν να πλήξουν το νησί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή