Κινητοποιήσεις για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 16:32
UPD:16:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η εν λόγω καμπάνια, η οποία διοργανώνεται από συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα, έχει ως αιτήμα και το κλείσιμο όλων των χώρων κράτησης μεταναστών.

A- A A+

Για συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν σε «ναζιστικές πρακτικές» έκανε λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο πανελλαδικής καμπάνιας κατά των χώρων κράτησης μεταναστών.

Η εν λόγω καμπάνια, η οποία διοργανώνεται από συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα, έχει ως αιτήματα  το κλείσιμο όλων των χώρων κράτησης μεταναστών, τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα και την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους θέλουν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ξάνθη το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, και συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, αν και η κράτηση σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να γίνεται με σκοπό την απέλαση, εντούτοις οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι αυτή είναι ανέφικτη για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι πολλοί αιτούνται ασύλου καθώς προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

«Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι, και σε παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κρατούνται μέχρι 18 μήνες σε διάφορους χώρους, στερούμενοι την ελευθερία τους» τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή