Οριστικά απαλλάσσονται τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 16:32
A- A A+

Την απαλλαγή των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση του Xρηματιστηρίου, αποφάσισαν με βούλευμα τους, τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Κολιοκώστας άσκησε έφεση κατά του επίμαχου απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, για την υπόθεση με τις μετοχές - «φούσκες» του Χρηματιστηρίου, το δεύτερο εξάμηνο του 1999.

Ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Κολιοκώστας, στον οποίο είχε ανατεθεί η υπόθεση, άσκησε έφεση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο αφορά πέντε μέλη του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Στ. Θωμαδάκη, Γ. Φλώρου, Αλ. Βουσβούνη, Δ. Μόσχου και Παν. Καβουρόπουλου), καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός συμφώνησε με την απαλλαγή των μελών της διοίκησης του Χρηματιστηρίου και των υπευθύνων της ALTEC, Αθανάσιου Αθανασούλη και Γρηγόρη Βαλσαμίδη από τις κατηγορίες, καθώς τα αδικήματα έχουν υποπέσει στην παραγραφή, λόγω παρέλευσης της πενταετίας από την τέλεσή τους. Υπενθυμίζεται ότι με το βούλευμα απαλλάσσονταν των ευθυνών τους όλοι οι προαναφερθέντες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε μεγάλες εντάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, όσον αφορά το θέμα των «παρεμβάσεων», ύστερα από την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα που κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό και συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ακολούθησαν εντονότατες ανακοινώσεις κατά του υπουργού από τις δικαστικές ενώσεις, αλλά και απάντηση από τον κ. Παπαληγούρα, ενώ για το θέμα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με μία σολωμόντειο λύση έκρινε ότι η ενέργεια του υπουργού ήταν εντός των ορίων αρμοδιοτήτων του.

Με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επικυρώνεται το πρωτόδικο απαλλακτικό βούλευμα, καθώς έκρινε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες ούτε για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή