«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση...»

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 18:19
UPD:19:04
A- A A+

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 31 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου τήν οποία έφεραν μέλη του δ.σ. της ΕΦΕΕ επικεφαλής, και με το σύνθημα «το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή ήταν εξέγερση...». Στην πρώτη γραμμή της πορείας και αντιπροσωπεία των φυλακισθέντων εξορισθέντων της περιόδου '67-'74 με σύνθημα «ποτέ πιά φασισμός».

Ενταση δημιουργήθηκε γύρω στις 18.00 όταν νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/17/980642.htm .

Με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στις έξι το απόγευμα και πορεία προς την Πολυτεχνική σχολή, με ενδιάμεσο σταθμό το Αμερικανικό Προξενείο κορυφώνονται και στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, όταν μέλη εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της ΠΑΣΠ, να καταθέσουν στεφάνι.

Επτά χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής στην Αθήνα και θα περιφρουρούν το Μετσόβειο και τα σημεία από όπου περνά η πορεία. Παράλληλα από τη Δευτέρα ισχύει και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ τροποποιήσεις γίνονται στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Οι συρμοί του Μετρό καθόλη τη διάρκεια της πορείας δεν θα σταματούν στους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την επέτειο επισημάνθηκε στις περισσότερες τοποθετήσεις η ανάγκη συναίνεσης στην πολιτική ζωή του τόπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή