Αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2004 20:23
A- A A+

«Η Ελλάδα βάζει ένα οριστικό τέλος στην περίοδο ανειλικρίνειας κατά τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Οι υπεύθυνοι του μαγειρέματος των αριθμών στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, κι ας άφησαν πίσω τους βαριά προβλήματα.

Καταλαβαίνουν όμως όλοι οι Eλληνες και οι εταίροι μας στην Ε.Ε. που διαπιστώνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται τώρα σ' ένα θετικό σημείο εκκίνησης», απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκη.

Ο κ. Αθανασάκης νωρίτερα δήλωσε: «Την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας ομολογεί ότι τα προβλήματα με τα δημοσιονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι συνέπεια της «νέας μεθοδολογίας», της μεθοδολογίας, δηλαδή, της κυβέρνησης της Ν.Δ., την ώρα που ομολογεί ότι, με την «παλαιά μεθοδολογία» όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, την ίδια ώρα προκαλεί με τις δηλώσεις του και τους πανηγυρισμούς του για τα δύο χρόνια προσαρμογής που υποτίθεται κέρδισε.

Αυτό που «κέρδισε» η Ελλάδα με τη δήθεν απογραφή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι άλλα δύο χαμένα χρόνια επιτήρησης και περιοριστικής πολιτικής, μετά τον πρώτο χαμένο χρόνο της Ν.Δ. που διανύουμε ήδη.

... Η «μεζούρα» του κ. Αλογοσκούφη και της Ν.Δ. είναι η «μεζούρα του Προκρούστη» για την ελληνική οικονομία.

Ηδη, σήμερα, και παρά τις δήθεν επιτυχίες του κ. Αλογοσκούφη στο ECOFIN, η Standard & Poor’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας... Στο βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, και στην προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ και να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κυβέρνηση της Ν.Δ. πλήττει τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή