Χιλιάδες συρρέουν για το «αντίο» στον Μαντέλα

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 10:23
UPD:16:19
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Κόσμος χορεύει και τραγουδά στο στάδιο Σόκερ Σίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ, για την ιστορική τελετή αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα.

A- A A+

Υπό βροχή, που θεωρείται ευλογία στη Νότια Αφρική, χιλιάδες άτομα κατευθύνονται στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ιστορική τελετή αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα.

Κρατώντας ομπρέλες αλλά και σημαίες της Νότιας Αφρικής, χορεύοντας και τραγουδώντας τραγούδια των αγώνων κατά το απαρτχάιντ το πλήθος έχει αρχίσει να γεμίζει από νωρίς το στάδιο, ώρες πριν από την τελετή, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο και θα διαρκέσει τέσσερις ώρες.

Περίπου 100 ηγέτες, προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών από όλον τον κόσμο και φυσικά πλήθος κόσμου θα ενωθούν για να τιμήσουν τον πατέρα της χώρας του Ουράνιου Τόξου.

EURONEWS

Ομιλίες θα απευθύνουν ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ο Φιντέλ Κάστρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας κ.ά. Πρώτοι θα πάρουν ωστόσο το λόγο ο συγκρατούμενός του στο Ρόμπεν Άιλαντ Αντριου Μλαγκένι και μέλη της οικογένειάς του.

EURONEWS

Μετά την τελετή η σορός του Νέλσον Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια.

EURONEWS

Το Σάββατο θα μεταφερθεί στο μικρό χωριό Κούνου, στη γη των προγόνων Κόζα του Μαντέλα, όπου και θα ενταφιασθεί δίπλα στους γονείς και στα τρία από τα παιδιά του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή