Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 09:20
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η εφορία κάνει βουτιά σε καταθέσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινάει από μεθαύριο ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών κατασχέσεων με επιδρομή σε τραπεζικούς λογαριασμούς καταθετών που έχουν χρέος στην Εφορία πάνω από 300 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: Η Χρυσή Αυγή χωρίς κουκούλες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγκλονιστικά ντοκουμέντα περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό υλικό της δικογραφίας για τη Χρυσή Αυγή, που διαβιβάστηκε από την Αντιτρομοκρατική στις ανακριτικές αρχές. Αποκαλύπτουν με ανατριχιαστικό τρόπο τη δράση και τους σκοπούς της οργάνωσης. Μέλη της ποζάρουν με την ενδυμασία της Κου Κλουξ Κλαν, χιτλερικοί χαιρετισμοί, όρκοι ναζιστικής πίστης, ύβρεις και απειλές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βαρθολομαίε τι δουλειά είχες με τους Μασόνους στο Πατριαρχείο;

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΣΟΚ! το ντοκουμέντο που διαψεύδει τον Παγκόσμιο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις - εξπρές σε σχολεία, υγεία, δήμους

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα κατατίθενται οι αιτήσεις για την κάλυψη 7.400 θέσεων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για την τρίτη προκήρυξη που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ. Το νέο προσωπικό θα καλύψει ανάγκες σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μακρυχέρης στις καταθέσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ηλεκτρονικό χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αφού πρώτα θα έχει σαρώσει τα απόρρητα τραπεζικά στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, θα μπορεί να βάλει από τις 12 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών. Οι κατασχέσεις-εξπρές από τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνονται από τους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εντός 10 ημερών από την ώρα που οι τράπεζες θα παραλάβουν το ηλεκτρονικό κατασχετήριο, ενώ μέσα σε μόλις ένα 24ωρο θα μπορούν να έχουν το τραπεζικό προφίλ των φορολογουμένων, ώστε να γνωρίζουν από ποιο λογαριασμό θα γίνει η ηλεκτρονική κατάσχεση".

ΕΣΤΙΑ: Οι φόροι εντείνουν την ύφεση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι φόροι καταστρέφουν ολόκληρες οικονομίες. Οσάκις η επιβολή τους ξεπέρασε τα όρια αντοχής των φορολογουμένων, οι συνέπειες ήταν καταλυτικές. Αυτό έχει αποδειχθεί κατ΄επανάληψιν σε όλες τις οικονομίες του κόσμου όπου υπήρξε υπερφορολόγησις ή απότομη αύξησις φόρων".

Η ΑΥΓΗ: Παγωνιά και υποκρισία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επικοινωνιακά ευχολόγια, γραφειοκρατικό αλαλούμ και μετάθεση ευθυνών από την κυβέρνηση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο αιμοσταγής όρκος των ταγμάτων εφόδου, ο προσηλυτισμός μικρών παιδιών στα κηρύγματα του μίσους, η μαύρη προπαγάνδα στα πρότυπα του Γκέμπελς και τα σχέδια για ομαδική δολοφονία όλων των εχθρών της εγκληματικής οργάνωσης είναι μερικά από τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πιο κοντά στη δόση του 1 δισ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολύ κοντά στην απόφαση εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς σήμερα αναμένεται η απάντηση της τρόικας στην πρόταση της Αθήνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η πρόθεση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης -που συνεδρίασαν χθες στις Βρυξέλλες- να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης διεφάνη από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επιτρόπου Ολι Ρεν, που υπογράμμισαν ότι το μόνο εμπόδιο είναι τα ΕΑΣ, αγνοώντας τις άλλες ήσσονος σημασίας και τεχνικής φύσης εκκρεμότητες που ανεδείκνυε η γραφειοκρατία της τρόικας".

Ο ΛΟΓΟΣ: Καταρρέει το ασφαλιστικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αναγκαιότητα νέου πλαισίου χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την ανεύρεση -εκτός του κρατικού προϋπολογισμού- και νέων πόρων, υποστηρίζει στην εισήγησή του «για την κοινωνική ασφάλιση και τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος 2013-2050" το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού!

Η εφημερίδα αναφέρει "Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ σήμερα αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία, η κοινωνική συμμαχία της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας που παλεύει με αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή για την εργατική - λαϊκή εξουσία".

ΤΑ ΝΕΑ: Οι 58 έγιναν χθες 3.000 και δηλώνουν ήρθαμε για να μείνουμε

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μεγάλη προσέλευση, αλλά και η επιθυμία για την ενότητα της Κεντροαριστεράς κυριάρχησαν στη χθεσινή εκδήλωση των 58 (αριστερά): ο κεντρικός ομιλητής Γιάννης Βούλγαρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε για να μείνουμε» και διατύπωσε πρόταση για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές".

Kontranews: Ισχυρό ρεύμα υπέρ της δραχμής

Η εφημερίδα γράφει "μόνο οι ξένοι τοκογλύφοι, οι μεσάζοντες και οι πολυεθνικές που συνδέονται με το γερμανικό τραπεζικό σύστημα στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ευρώ. Ισχυρό ρεύμα υπέρ της δραχμής σε όλα τα κόμματα, την κοινωνία, τις παραγωγικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους για να μην ξεπουληθεί η χώρα".

NEWSBOMB: Αυτός είναι ο χάρτης της κόκας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν νομίζετε ότι η χρυσή σκόνη αποτελεί προνόμιο των ολίγων, πλανάστε πλάνη οικτρά. Οι εποχές έχουν αλλάξει και η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το ταξίδι της κοκαΐνης έχει πολλούς συνταξιδιώτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η κατανομή του ΕΣΠΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ώθηση στην επανεκκίνηση της οικονομίας έρχεται να δώσει το νέο ΕΣΠΑ μέσω του οποίου θα διατεθούν 15,3 δισ. ευρώ (20,8 δισ. μαζί με τα κονδύλια για τη γεωργία) την περίοδο 2014-2020 για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και τα μεγάλα έργα υποδομής και ενέργειας".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πώς θα γίνει η κατανομή των 21 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με στόχο στο τέλος του α' εξαμήνου του 2014 να υπάρξει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση υπέβαλε χθες στην Κομισιόν την πρότασή της για το νέο ΕΣΠΑ, που καλύπτει την περίοδο 2014-2020 και διαθέσιμους πόρους 20,8 δισ. ευρώ. Το νέο ΕΣΠΑ χωρίζεται σε τέσσερα εθνικά, επιχειρησιακά προγράμματα".

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή