Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 00:02
UPD:01:16
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas / Μενέλαος Μυρ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε ότι χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν βουλευτές και κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σημείωσε πως αν το κόμμα του είχε ακολουθήσει τη ΔΗΜΑΡ θα είχε πέσει η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κρίση προσωπική με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

Επιπλέον ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ  έκανε λόγο για αδικαιολόγητη αντίφαση της ΔΗΜΑΡ στις ψηφοφορίες.

Για την αρνητική δημοσκοπικά και εκλογικά πορεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του υποχώρησε γιατί αναγκάστηκε να λάβει δύσκολα μέτρα για την οικονομία, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά στη δυναμική ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ..

Ωστόσο σημείωσε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φαινόμενα έντονων προσωπικών συμπεριφορών, και τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχασε τις εκλογές αλλά τον κόσμο από τα μάτια του.

Επίσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετράται ως πολιτικό κόμμα αλλά ως μια παράταξη και επανέλαβε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚΣ δεν υπάρχει κυβέρνηση και σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Υποστήριξε δε ότι η Ν.Δ. ήταν αυτή που προσχώρησε στην στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Όχι σε απολύσεις - πλειστηριασμούς

Για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται νέο δάνειο, άρα όπως είπε δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο.

Υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας είναι επώδυνες λέγοντας χαρακτηριστικά «φτύνουμε αίμα… έπρεπε να έχουμε κάνει ντοκιμαντέρ τη διαπραγματεύση».

Ωστόσο είπε με βεβαιότητα ότι δεν έχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα, και πως από εδώ και στο εξής θα αρχίσει  η αποκατάσταση των αδικιών, ενώ εμφανίσθηκε κάθετος σε σχέδια ομαδικών απολύσεων και στους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και του αδύναμου δεν θα πειραχθεί.

Χαρακτήρισε το χαράτσι ως τον πιο δίκαιο και αποτελεσματικό φόρο, ενώ παραδέχθηκε ότι το σύστημα είναι άδικο καθώς υπάρχουν αυτοί που φορολογούνται και αυτοί που φοροδιαφεύγουν.

Για τον κ. Στουρνάρα είπε ότι οι σχέσεις τους είναι φιλικές και πως τα σχόλια που κάποιοι τα χαρακτήρισαν μομφές εναντίον του ήταν χιούμορ.

Ο κ. Στουρνάρας εκτελεί αυτά που συμφωνούμε, είπε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον κύριο Σαμαρά είναι άψογες,  αν και έχουν διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, αφού άλλωστε προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις.

«Διαφέρουμε σε όλα» ήταν η απάντησή του στην ερώτηση που του τέθηκε.

Στο ερώτημα για το πότε θα γίνουν εκλογές απάντησε ότι αυτές θα διενεργηθούν με το τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν θα πάει παθητικά σε αυτές.

Υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως ενορχηστρωτή  αυτής της προσπάθειας.

«Τσίπρας και Καμμένος είναι στρατηγικοί εταίροι» σημείωσε και συνέχισε να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του για έλλειψη δημοκρατικών φραγμών καθώς και για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Μυστικές υπηρεσίες και πολιτικά συμβόλαια θανάτου

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος για τη πολιτική του κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την εξεταστική για το ζήτημα των υποβρυχίων είπε πως αυτή τη στιγμή εκτελείται  ένα πολιτικό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση για στενή συνεργασία και συνωμοσία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών.

«Ας έρθουν στη Βουλή να το αντικρούσουν ότι έστησαν συνομωσία σε στενή συνεργασία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών» είπε ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η μόνη περίοδος διαφάνειας ήταν η περίοδος της θητείας του  στο υπ. Άμυνας και χαρακτήρισε εκ νέου ως ψέματα όσα του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Τέλος, όσον αφορά στην πολεμική του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο αρχηγός της έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου και πως η πρότασή του είναι πισωγύρισμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή