Νέο κύμα κακοκαιρίας με πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τετάρτη, με παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 19:56
UPD:21:32
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει η ΕΜΥ από την Τρίτη στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα, χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά και ισχυρούς βορείους ανέμους 6 με 8 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τετάρτη, με παγετό τη νύχτα κα τις πρωινές ώρες.

Για την Αττική την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Επίσης, αναμένονται χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά και άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι – βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7, βαθμαία πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.

Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι προβλέπονται στα δυτικά ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, καθώς και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, ο οποίος ενδεχομένως στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη φετινή χρονιά αποτέλεσε το κεντρικό θέμα σημερινής συνεδρίασης του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή