Αναστέλλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 10:18
UPD:10:27
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Ειδικότερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν:

  • Nα διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).
  •  Να διασφαλιστεί ότι κανείς από τους υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.
  • Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψη των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, «δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι».

Ανοιχτό, όπως τονίζουν τέλος παραμένει το θέμα της ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων, δεδομένου ότι πολλοί εκ των υπαλλήλων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Θ. Φορτσάκης γνωστοποίησε ότι η Σχολή θα ανοίξει σήμερα, παρά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

«Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το απεργιακό μέτωπο, ωστόσο, εμφανίζεται διασπασμένο καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει από σήμερα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα έλαβε ο Θ. Πελεγρίνης

Την ίδια ώρα, προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίοες είχε κληθεί σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η κλήση του κ. Πελεγρίνη έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή