Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Λίγες νεφώσεις, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ). Στα βορειοδυτικά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλλώδεις, στρεφόμενοι τη νύχτα στα δυτικά, σε βορειοδυτικούς. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Δυτική Μακεδονία τη νύχτα, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτικά Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα βόρεια, το βράδυ, είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες, αλλά στη διάρκεια της νύχτας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανές βροχές από τη νύχτα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Aττική

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική, μετά το απόγευμα όμως, θα συννεφιάσει. Πιθανή παροδική βροχή τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Γρήγορα όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μεγάλη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή