Φλώρινα: Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με ενόπλους

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 08:48
UPD:20:53
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο αλβανών κακοποιών σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Νεκροί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας και οι δύο ένοπλοι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας που εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στις Μικρές Πρέσπες εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα και επιχείρησαν να την ελέγξουν.

Εντός της καλύβας βρίσκονταν οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί. Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού

Τα «βαθιά οδύνη και τη θλίψη» του για την απώλεια του 43χρονου αστυνομικού, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

«Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Συλλυπητήρια από το ΠΑΣΟΚ

Συλλυπητήρια και οδύνη για το θάνατο του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, στη Φλώρινα, εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής της Κ.Ο. του κόμματος για το υπουργείο Δημοσίας Τάξης  Κώστας Τριαντάφυλλος.

Η Πολιτεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που αντιμετωπίζει τα κρούσματα της επικίνδυνης εγκληματικής δράσης για την υπεράσπιση των πολιτών.

«Ο θάνατος του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη από πυροβολισμούς κακοποιών, αποδεικνύει το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εκπλήρωση του καθήκοντος αποκτά ακόμα υψηλότερη αξία κοινωνικής προσφοράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Πολιτείας η στήριξη των αστυνομικών

Τα συλλυπητήριά του για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του, εξέφρασε το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Βολές κατά της κυβέρνησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα εξέφρασε με τη σειρά του και ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση. «Για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της», ανέφερε.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας» εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του αστυνομικού Ηλία Κωστένη έστειλε και η ΔΗΜΑΡ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

«Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει την αστυνομία με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή,  αλλά και να στηρίξει την οικογένεια του Ηλία Κωστένη» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή