Εργοτέλης-Άρης 3-3 στο παιχνίδι της χρονιάς

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 17:08
UPD:17:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Ζίγκι Μπαντιμπανγκά του Εργοτέλη (δεξιά) και ο Νίκος Τσουμάνης του Άρη (αριστερά) μάχονται για την κατοχή της μπάλας.

A- A A+

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, καθώς Εργοτέλης και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, με τα έξι γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Μπαντιμπανγκά (62΄) και Πελέ (65΄), αλλά όταν ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς πέρασε στον αγώνα τον Τάτο, στο 68ο λεπτό, αυτός άλλαξε τη ροή της συνάντησης σκοράροντας στην πρώτη επαφή του με την μπάλα (69΄), δίνοντας την ασίστ στον Νταμαρλή για το 2-2 (71΄) και κάνοντας ο ίδιος το 2-3 στο 80΄, με τον Μπαντιμπαγκά να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, πίεσε τον Άρη αλλά κινδύνεψε πρώτη να δεχθεί γκολ, όταν στο 21΄ ο Μανιάς σούταρε από τη μικρή περιοχή αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε. Στο 24΄ η κεφαλιά του Ρομάνο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, ενώ στο 31΄ το συγκρότημα της Κρήτης στάθηκε άτυχο εκ νέου, όταν σε γύρισμα του Πίτσου ο Μπαντιμπανγκά «σημάδεψε» τη δεξιά δοκό.

Τελικώς, «όλα τα λεφτά» ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Στο 62΄ ο Μπαντιμπανγκά άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά και πριν οι «κίτρινοι» προλάβουν να συνέλθουν από την έκπληξη, το φάουλ του Πελέ στο 65΄ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη, που μάζεψε την μπάλα για δεύτερη φορά από τα δίχτυα του.

Αντιμετωπίζοντας πια το φάσμα της ήττας κατάματα, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Τάτο και Σταυρόπουλο και δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς αρχικά ο διεθνής μέσος μείωσε στο 69΄ με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα βρήκε με «συστημένη» σέντρα τον Νταμαρλή, κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 2-2. 

Η μακεδονική ομάδα δεν αρκέστηκε, όμως, μόνο στην ισοφάριση αλλά επιζήτησε και το γκολ του τρίποντου, το οποίο και πέτυχε αλλά δεν κατόρθωσε να το διαφυλάξει. Ήταν λοιπόν και πάλι ο Τάτος, στο 80΄, που με σουτ από τη μικρή περιοχή «έγραψε» το 2-3, κι αφού είχε προηγηθεί το δοκάρι του Ουντότζι.

Ο Εργοτέλης δεν τα παράτησε, όμως σήμερα δεν ήταν η μέρα του... Στο 89΄ το δοκάρι του Διούδη... απέκρουσε για τρίτη φορά, αυτή τη φορά το σουτ του Μπαντιμπανγκά, αλλά ο Βέλγος κατάφερε τελικά να σώσει τουλάχιστον ένα βαθμό για τον Εργοτέλη, όταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε με σουτ στο τελικό 3-3.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις