ΣΥΡΙΖΑ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί διαδηλωτές

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 19:35
UPD:19:41
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που συμμετείχαν στις μεσημεριανές διαδηλώσεις στην μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Προπύλαια ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης.

Οι δύο τους κατηγορούν του υπουργό Δημοσίας Τάξης και τον αρχηγό της αστυνομίας για αυταρχισμό, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια ανεγκέφαλη ενέργεια που πλήττει τη δημοκρατία.

Όπως αναφέρουν οι  δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για συλλήψεις παιδιών συμμετείχαν ειρηνικά στη μαθητική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για συλλήψεις πολιτικής σκοπιμότητας, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» ενόψει της βραδινής διαδήλωσης κοινωνικών και πολιτικών φορέων για το ίδιο θέμα.

Επιπλέον αναφέρουν ότι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές πολλοί από αυτούς χτυπημένα από τα ΜΑΤ και για αυτό, όπως τονίζουν απαίτησαν να τα δει ιατροδικαστής και να τους επιτραπεί να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Επίσης κάνουν λόγο ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας φερόμενος τουρίστας 21 ετών, που δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου και  τον κ. Στρατούλη δηλώνει άγνοια για την αιτία της σύλληψής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή