Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 11:36
UPD:15:40
A- A A+

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. 

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, έχουν τελικό προορισμό τη Βουλή. Κλειστοί είναι αυτήν την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. 

NAFTEMPORIKIGR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Η πορεία τους διεξάγεται υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοίο και σε τεταμένο κλίμα, καθώς συχνά εκσφενδονίζονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια με νερό και νεράντζια. 

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια όταν μικρή ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε αστυνομικούς, προκαλώντας τραύματα στο κεφάλι σε έναν αξιωματικό. Μετά την επίθεση οι δράστες έφυγαν τρέχοντας. 

PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παράλληλα κόσμος έχει αφήσει λουλούδια στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από μαθητές και σε αυτήν συμμετέχουν επίσης αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων. 

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της αστυνομίας έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας από τις 10:00 οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια και στις 18:00. Κατόπιν θα ξεκινήσει μεγάλη πορεία προ τη Βουλή, η οποία αναμένεται να φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί σταθμοί του μετρό θα κλείσουν και το απόγευμα προς αποφυγή επεισοδίων. 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή