Ευρωλίγκα: Ανίκητος ο Θρύλος

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 23:38
UPD:06/12/2013 00:29
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Στη φωτογραφία, ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ρόμπιν Μπένζινγκ της Μπάγερν από τον αγώνα του πρώτου γύρου.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από απουσίες και το απέδειξε και στο Μόναχο, επικρατώντας της Μπάγερν με 105-103 στο πιο «χορταστικό» φετινό παιχνίδι της Ευρωλίγκας και διευρύνοντας το αήττητο φετινό σερί του, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στις 19 νίκες.

Ταυτόχρονα, ο πρωταθλητής Ευρώπης που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση στον Γ΄ όμιλο, σημείωσε την όγδοη συνεχή επιτυχία του στη διοργάνωση, με ηγέτες τους Σπανούλη (24 πόντοι) και Περπέρογλου, που με 25 πόντους έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν λύγισε ούτε από τις απουσίες της (Σίμονς, Πρίντεζης, Μπέγκιτς), ούτε από την έλλειψη κινήτρου, αφού η φιλοσοφία του πρωταθλητή επί της οποίας έχει δομηθεί δεν επιτρέπει αγωνιστικό εφησυχασμό και επιλογή αγώνων.

Με τον Σπανούλη σε μεγάλη βραδιά (9 πόντοι, 3 ασίστ στην πρώτη περίοδο) και τους Ντάνστον, Λοτζέσκι να συνεπικουρούν στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (28-22).

Η Μπάγερν απάντησε με σερί 10-0 και προσπέρασε με 32-30, όμως ο Καββαδάς στο ντεμπούτο του σκόραρε έξι συνεχείς πόντους και με τρίποντο του Σλούκα οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα δικό τους σερί 10-0, ενώ με τρίποντο του Σπανούλη η πειραϊκή ομάδα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 59-50, σε ένα run and gun παιχνίδι, που θύμιζε ΝΒΑ. 

Με τον Σπανούλη να «οργιάζει» σε δημιουργία και εκτέλεση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (54-66) στο 23΄, όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν εκ νέου και με ένα επιμέρους 13-0, χάρις σε δύο τρίποντα του Μπράιαντ κι ένα του Στάιγκερ, πήραν κεφάλι στο σκορ με 67-66.

Η άμυνα ζώνης του Πέσιτς άρχισε να προκαλεί προβλήματα στους αντιπάλους τους, όμως τότε ήταν ο Περπέρογλου που πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα και με 10 πόντους έφερε την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ, την ώρα που ο Ντάνστον χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ. Στην τελευταία περίοδο στο «παιχνίδι» μπήκαν και οι Σλούκας, Μάντζαρης, οι οποίοι σκόραραν οκτώ αναπάντητους πόντους (88-79).

Οσάκις οι γηπεδούχοι πλησίαζαν, Σπανούλης και Περπέρογλου είχαν τις λύσεις, αλλά οι πείσμονες Βαυαροί 75΄΄ πριν τη λήξη μείωσαν στους τρεις (97-100). Ο Σπανούλης ευστόχησε, ο Λο στον αιφνιδιασμό κόπηκε από τον Ντιλέινι και το τρίποντο του Σάφαρτσικ μείωσε στο καλάθι (100-102).

Ο Λο αστόχησε σε τρίποντο, ο Ντιλέινι με 2/2 βολές ισοφάρισε (102-102) στα 9,5΄΄, ο Ντάνστον είχε 1/2 βολές, αλλά ο Περπέρογλου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ στα 7΄΄, ευστόχησε και στις δύο προσπάθειες για το 102-105 και ο Σλούκας έστειλε στις βολές τον Ντιλέινι, 2,3΄΄ πριν το τέλος.

Αυτός έβαλε την πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη και η μπάλα κατέληξε στον Σάφαρτσικ, που σούταρε ελεύθερος για τρεις αλλά δεν κατόρθωσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις