Οδηγός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου συνελήφθη για... κλοπή ρεύματος

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 18:12
UPD:18:12
BuzzNewsNow
A- A A+

Το επονομαζόμενο «άγχος αυτονομίας» για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε συνδυασμό με τον υπερβάλλοντα ζήλο των αρχών οδήγησε στη σύλληψη του οδηγού ενός Nissan Leaf για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο Καβέ Καμουνέ άφησε τον 11χρονο γιο του στο σχολείο του, όπου θα έπαιζε τένις. Την ώρα που παρακολουθούσε το παιχνίδι, ο άνδρας είδε μια ελεύθερη εξωτερική πρίζα και σκέφτηκε να την χρησιμοποιήσει για να φορτίσει το όχημά του καθώς θα περίμενε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, έκανε την εμφάνισή του ένας αστυνομικός. «Μου είπε ότι θα μου απαγγέλλονταν κατηγορίες για κλοπή επειδή έπαιρνα ηλεκτρικό ρεύμα από το σχολείο», δήλωσε ο Καμουνέ στο NBC.

Όπως διευκρίνισε, το αυτοκίνητό του παρέμεινε στην πρίζα για περίπου 20 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός κατανάλωσε ρεύμα αξίας περίπου 5 σεντς του δολαρίου.

Έπειτα από μια τεταμμένη συζήτηση, ο αστυνομικός έφυγε, όμως μετά από μερικές ημέρες, ένα περιπολικό σταμάτησε μπροστά στο σπίτι του Καμουνέ, ο οποίος συνελήφθη και πέρασε 15 ώρες στο κελί του αστυνομικού τμήματος.

Σε δημοσκόπηση του NBC, 9 στους 10 τηλεθεατές απάντησαν ότι οι αρχές το παράκαναν. Για την αστυνομία του Τσάμπλι, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ο οδηγός παραβίασε το νόμο - έστω και για 5 σεντς - και πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. «Δεν είμαι βέβαιος πόσο ηλεκτρικό ρεύμα έκλεψε, αλλά δεν έχει σημασία», δήλωσε ο Ερνέστο Φορντ, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. «Παραβίασε το νόμο κλέβοντας κάτι που δεν ήταν δικό του.»

Ο Καμουνέ σκοπεύει να δώσει συνέχεια στην υπόθεση προσλαμβάνοντας δικηγόρο. Επιμένει ότι δεν έκανε κάτι πιο επιλήψιμο από αυτό που κάνουν πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων ή φορητών υπολογιστών όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και φοβούνται ότι η συσκευή τους θα «μείνει» από μπαταρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή