Σε ανωμοτί κατάθεση για παράβαση καθήκοντος καλείται ο Θ. Πελεγρίνης

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 17:07
UPD:17:15
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Ο Πρύτανης (φωτογραφία αρχείου), την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του για να του ασκήσει ποινική δίωξη.

A- A A+

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος καλείται να δώσει εξηγήσεις ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο Πρύτανης, την ερχόμενη Δευτέρα,  αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα, ο  οποίος και θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του για να του ασκήσει ποινική δίωξη, ή αν ο φάκελος τεθεί στο αρχείο.

Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή