Κινδύνεψε οικογένεια από πυρκαγιά σε σπίτι χωρίς ρεύμα

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 07:35
UPD:14:55
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Μία τετραμελής οικογένεια κινδύνεψε να καεί στις 4.15 τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία που διέμενε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. 

Στο σπίτι, στο οποίο είναι κομμένο το ρεύμα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, ζούσαν ένα ζευγάρι με τον 4χρονο γιο τους και τη γιαγιά του παιδιού.

Όλοι τους βγήκαν εγκαίρως από το φλεγόμενο σπίτι, ενώ το παιδί και η γιαγιά του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Η γιαγιά πήρε εξιτήριο ενώ το παδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο το σπίτι να τυλίχθηκε στις φλόγες από αναμμένα κεριά. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκε κανένα θερμαντικό σώμα. 

Σύμφωνα με γείτονες, η οικογένεια ήλθε στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση πριν από περίπου 10 χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τρέφεται από τα συσσίτια της εκκλησίας. Οι γονείς του παιδιού φέρονται να είναι τοξικομανείς.

Στο μεταξύ, λίγο πριν από τις 10 το πρωί εκτυλίχθηκε επεισόδιο ο πατέρας του ανηλίκου διαπληκτίστηκε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που ζει στον πάνω όροφο, και επιχείρησε να τον τραυματίσει με μαχαίρι.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο άντρας ακινητοποιήθηκε, ενώ το επεισόδιο καταγράφηκε από τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, χωρίς όμως να υποβληθούν μηνύσεις. Σε βάρος του πατέρα σχηματίζεται πάντως δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μιλώντας στον τ/σ Mega, o δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε ότι βάσει των στοιχείων που έχουν καταγράψει οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου γύρω στις 700 οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα. 

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει πως η συμβεβλημένη με την επιχείρηση πελάτισσα και ιδιοκτήτρια της κατοικίας είχε ζητήσει τη λύση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος και συνακόλουθα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2012 – δηλαδή πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή