Λιβύη: Βάση της νομοθεσίας ο ισλαμικός νόμος

Απόφαση του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 16:05
UPD:17:16
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο της Λιβύης, ανώτατη πολιτική αρχή της χώρας, ψήφισε την Τετάρτη να γίνει η σαρία, δηλαδή ο ισλαμικός νόμος, η βάση της νομοθεσίας και των κρατικών θεσμών της χώρας, απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα, το ποινικό αλλά και οικονομικό δίκαιο.

«Ο ισλαμικός νόμος είναι η πηγή της νομοθεσίας στη Λιβύη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο μετά την ψηφοφορία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι άμεσες επιπτώσεις της απόφασης δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρες, όμως μια ειδική επιτροπή πρόκειται να εξετάσει όλους τους υπάρχοντες νόμους για να διασφαλίσει ότι συμφωνούν με τη σαρία.

Το Κογκρέσο είχε αρχική αποστολή να οδηγήσει τη χώρα, μέσα σε 18 μήνες, σε γενικές εκλογές αφού προηγουμένως συνέτασσε ένα Σύνταγμα που θα προσδιόριζε τη φύση του πολιτικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο καθορίσθηκε με μια «συνταγματική δήλωση», είδος προσωρινού Συντάγματος που συντάχθηκε από τους αντάρτες, η θητεία του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου πρόκειται να λήξει τον Φεβρουάριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή